20200212_132045.jpg

PSYCHOLOGISCHE BEGELEIDING

Soms word je op je levenspad geconfronteerd met moeilijkheden waar je op je eentje geen raad mee weet. Dan helpt het om de situatie even te herkaderen met behulp van een buitenstaander zoals bijvoorbeeld een psycholoog.  

Wanneer kan je bij Surlemoon terecht? 

... je zit niet goed in je vel.

... je hebt het gevoel vast te zitten.

... je voelt je soms angstig of je ervaart paniekaanvallen.

... je hebt last van depressieve gevoelens.

... je hebt weinig zelfvertrouwen of een laag zelfbeeld.

... je hebt last van faalangst of bent erg perfectionistisch in die mate dat het je hindert.

... je hebt last van stress en weet niet hoe hiermee om te gaan.

... je vertoont lichamelijke (stress)klachten of spanningsklachten.

... je ervaart slaapproblemen.
... je zit met een aantal (existentiële) levensvragen.

 ... je bent hoogsensitief en gebruikt dit nog niet als kracht.

... je wil meer evenwicht in je leven.

... je wenst jezelf te ontplooien en te ontwikkelen op persoonlijk, emotioneel, mentaal en/of spiritueel vlak. 

... je wil hier graag bij ondersteund worden.

...

Elke sessie is maatwerk. Afhankelijk van jouw hulpvraag, verschilt mijn aanpak om jou op lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak terug naar meer evenwicht te begeleiden. Samen kijken we wat jij op dit moment nodig hebt. Praten, voelen, gedachten ordenen, stil worden vanbinnen of uiten wat naar buiten wil.

Ik help je om je emoties, gevoelens, gedachten en gedrag te onderzoeken maar vooral ook te ervaren met behulp van lichaamsgerichte oefeningen*. Samen verkennen we je verhaal, creëren we ruimte om wat er is te beleven zonder daarover te oordelen. 

We schijnen licht op je beperkende overtuigingen, vastgeroeste patronen en automatische gedragingen die je welzijn en functioneren hinderen. Begrijpen en verklaren zijn niet het doel op zich, de helderheid die ontstaat is eerder een natuurlijk onderdeel en gevolg van het proces. 

Door opnieuw te leren vertrouwen op de wijsheid en het zelfhelend vermogen van je lichaam, ontdek je de nog onontgonnen krachtbronnen die al in jou aanwezig zijn. Ik begeleid je hierbij graag met mijn volledige aanwezigheid.

 

PRAKTISCHE AFSPRAKEN

De sessies gaan door in de Zavelstraat 12 C in Puurs. (Let op dat je niet verkeerdelijk bij nummer 12, 12a, of 12b staat, je herkent het huis aan de metalen rooster die naar de voordeur leidt). Er is geen wachtzaal, dus gelieve op het afgesproken uur aan te bellen. 

Een sessie duurt 1u en kost €70. Gelieve contant te betalen.

Een afspraak kan je tot 24u op voorhand annuleren. Indien je de dag zelf annuleert of niet komt opdagen, reken ik een vergoeding aan (tenzij het gaat om overmacht).

ONLINE SESSIES

Indien je je niet kan verplaatsen naar de praktijk, is een online sessie een alternatief. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een computer/smartphone/tablet/... met camera en microfoon en een stabiele internetverbinding. Je krijgt even voor de sessie dan een mail met link naar de veilige online omgeving toegestuurd. De tarieven voor online sessies zijn dezelfde als voor live consulten.

 

* LICHAAMSWERK

Aangezien trauma zich vaak in het lichaam vastzet, vind ik het belangrijk om niet louter op het mentaal/cognitieve niveau, maar ook lichaamsgericht te werken. Lichaamswerk kan inhouden: het ervaren en voelen van emoties, observeren van lichamelijke sensaties, geleide visualisatieoefeningen, ademhalingsoefeningen, yogahoudingen, hands-on bodywork... Ik respecteer steeds waar jouw grenzen liggen en we bespreken samen welke oefeningen zinvol kunnen zijn.