top of page
20200212_132045.jpg

1-OP-1 BEGELEIDING

Soms word je op je levenspad geconfronteerd met moeilijkheden waar je op je eentje geen raad mee weet. Dan helpt het om de situatie even te herkaderen met behulp van een buitenstaander zoals bijvoorbeeld een psycholoog.  

Met welke thema's kan je bij mij terecht?

... je zit niet goed in je vel.

... je zit veel in je hoofd.

... je voelt je soms angstig of je ervaart paniekaanvallen.

... je hebt last van depressieve gevoelens.

... je hebt weinig zelfvertrouwen of een laag zelfbeeld.

... je hebt last van faalangst of bent erg perfectionistisch in die mate dat het je hindert.

... je hebt last van stress en weet niet hoe hiermee om te gaan.

... je vertoont lichamelijke (stress)klachten of spanningsklachten.

... je kampt met burn-out
... je zit met een aantal (existentiële) levensvragen.

... je ondervindt moeilijkheden in je relatie

... je loopt steeds vast in dezelfde patronen

... je verlangt naar meer evenwicht in je leven op persoonlijk, emotioneel, mentaal en/of spiritueel vlak. 

... je wil hier graag bij ondersteund worden.

...

Elke sessie is maatwerk. Afhankelijk van jouw hulpvraag, verschilt mijn aanpak om jou terug naar meer evenwicht te begeleiden. Samen kijken we wat jij op dit moment nodig hebt. Praten, voelen, gedachten ordenen, stil worden vanbinnen of uiten wat naar buiten wil. We verkennen je verhaal, creëren ruimte om wat er is te beleven zonder daarover te oordelen. 

We schijnen licht op je beperkende overtuigingen, vastgeroeste patronen en automatische gedragingen die je welzijn en functioneren hinderen. Begrijpen en verklaren zijn niet het doel op zich, de helderheid die ontstaat is eerder een natuurlijk onderdeel en gevolg van het proces. 

Praten over wat je bezighoudt kan al heel wat opluchting brengen. Soms is het echter nodig om diepere lagen aan te raken, voorbij wat het mentaal/cognitieve niveau vatten kan. Ik help je om je emoties, gevoelens, gedachten en gedrag te onderzoeken maar vooral ook te ervaren. Concreet betekent dat bijvoorbeeld het observeren van lichamelijke sensaties en subtiele gewaarwordingen, voelen van gestagneerde energie, geleide visualisatie en meditatie, ademhalingsoefeningen, creatieve expressie, intuïtief en bewust bewegen, voice dialogue, opstellingen, hands-on bodywork, opdrachten voor thuis... Ik respecteer steeds waar jouw grenzen liggen, maar daag je ook liefdevol uit om uit je comfort zone te treden.

Door opnieuw te leren vertrouwen op de wijsheid en het zelfhelend vermogen van je lichaam en geest, ontdek je de nog onontgonnen krachtbronnen die al in jou aanwezig zijn. Ik wakker deze graag terug aan in jou. 

Psychologische begeleiding: Services

PRAKTISCHE AFSPRAKEN

De sessies gaan door in de Zavelstraat 12 C in Puurs. (Let op dat je niet verkeerdelijk bij nummer 12, 12a, of 12b staat, je herkent het huis aan de metalen rooster die naar de voordeur leidt). Er is geen wachtzaal, dus gelieve op het afgesproken uur aan te bellen. 

Een sessie duurt 50 min en kost €75. Betalen kan cash of via de bankapp/payconiq. De meeste mutualiteiten betalen een gedeelte terug. Kijk hiervoor op de website van je mutualiteit en breng de nodige documenten mee naar de sessie. Een afspraak kan je tot 48u op voorhand kosteloos annuleren. Zo kan iemand anders je plek nog innemen. Indien je later annuleert of niet komt opdagen, reken ik de sessie aan (tenzij het gaat om overmacht).

Een afspraak maak je best via mail of sms aangezien mijn gsm tijdens mijn werkuren op stil staat. Geef gerust enkele momenten door waarop jij beschikbaar bent. Indien je niet meteen antwoord ontvangt, kijk dan eerst eens of mijn mail niet in je spamfolder is beland en contacteer me anders gerust opnieuw.


De wachttijd voor een eerste afspraak bedraagt ongeveer 2 weken.  

ONLINE SESSIES

Indien je je niet kan verplaatsen naar de praktijk, is een online sessie een alternatief. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een computer/smartphone/tablet/... met camera en microfoon en een stabiele internetverbinding. Je krijgt even voor de sessie dan een mail met link naar de veilige online omgeving toegestuurd. De tarieven voor online sessies zijn dezelfde als voor live consulten.

Psychologische begeleiding: FAQ
bottom of page