20211008_155059.jpg

MARGO VERHASSELT

Psychologe - Yogadocent

Mijn naam is Margo. De fundamenten voor Surlemoon werden al gelegd toen ik geboren werd op een maandag. De symboliek van de maan reflecteert heel mooi het transformatiewerk dat ik in de wereld wens neer te zetten: Gefascineerd door de fasen die ze doorloopt. Geïnspireerd door de invloed die ze heeft op de cycli van de aarde en ons lichaam. Geïntrigeerd door het geheimzinnige onbewuste, het mystieke en de gevoelswereld. 

"Wie ben ik? Waar kom ik vandaan? Wat doe ik hier? Wat is de zin van dit alles?" Mijn eigen zoektocht begon door het stellen van vragen. Ik zocht antwoorden in boeken, opleidingen, cursussen, ervaringen, ontmoetingen... Mijn reis nam me mee van westerse klinische psychologie naar oosterse filosofie. Meer en meer begon ik me te verdiepen in bewustzijn en spiritualiteit. Eerst voornamelijk vanuit het hoofd, later steeds meer belichaamd. Yoga, sjamanisme, astrologie, energetisch werk en innerlijke alchemie brachten me dieper in contact met mezelf en de wereld om me heen. De wijsheid van de natuur blijkt telkens de grootste sleutel.​

Een diep verlangen om te leven in harmonie met de natuurlijke ritmes van de aarde en de kosmos stuwt mij voort. Een droom om te verbinden met elkaar vanuit het Hart, opnieuw te ontdekken wie we als mens zijn en welke plek we als individu in het grotere geheel mogen innemen. Innerlijk werk brengt ons terug naar onze essentie, onze ware natuur. Wanneer we herinneren wie we zijn, kunnen we ons volledige potentieel tot expressie brengen en kan het leven overvloedig door ons heen stromen. Het is mijn missie om licht te schijnen op wat al in je zit, maar (om welke reden dan ook) even niet meer zichtbaar is.

Opleidingen en vormingen:

- Klinische psychologie, VUB (2009-2014)

- Lerarenopleiding, VUB (2015-2016)

- The art of teaching Yoga RYT 200, YogaLoft Gent (2017 - 2018)

- Basis en verdieping in palliatieve zorg, Netwerk palliatieve zorg Gent-Eeklo  (2019 - ...)

- Sjamanistisch werk (2017 - ...)

- Essentials van Bodywork, Lifeprojects (2019)

- Energetische anatomie, Kristien De Winter (2020 - 2021)

- Innerlijke alchemie en alchemie van leven, Lifeprojects (2021- ...)

- Continue ontwikkeling door de lessen van het leven zelf

Erkenningsnummer psychologencommisie: 912121851 

Visumnummer:  292048

Lid van PSBE: https://nl.psychedelicsocietybelgium.org/