top of page

ma 25 feb

|

Surlemoon

Meditatieavond (1)

‘Meditatie is de enige bewuste en systematische menselijke activiteit waar het in de kern niet gaat over het verbeteren van jezelf of ergens anders te komen, maar wel om simpelweg te realiseren waar je al bent.’ – Jon Kabat-Zinn

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Meditatieavond (1)
Meditatieavond (1)

Tijd en locatie

25 feb 2019, 20:00 – 26 feb 2019, 00:00

Surlemoon, Zavelstraat 12C, 2870 Puurs, België

Over het evenement

Mensen vragen mij wel eens waarom ik mediteer. Als je een doel voorop stelt bij meditatie, ga je eigenlijk al voorbij aan waar meditatie om draait. Er zijn wel enkele positieve gevolgen van mediteren zoals het ontspannen van je lichaam, het rustig worden van je denken, het cultiveren van aandacht en concentratie, veerkrachtiger worden in stressvolle omstandigheden…, maar ze zijn niet het doel op zich. Meditatie betekent je volle aandacht geven aan de ervaring van het huidige moment. Je verkent je innerlijke wereld, je observeert je gedachten, fysieke sensaties, emoties en gevoelens, je maakt connectie met wat er speelt in je lichaam en je bewustzijn, je ervaart wat het is om bewust te zijn.

Tijdens deze meditatieavond maak je kennis met een aantal meditatietechnieken uit verschillende tradities (Yoga, mindfulness, zenboeddhisme, hinduïsme…) en ontdek je zo welke techniek jou het beste ligt. De methode op zich is niet zo belangrijk, je kan niet fout mediteren. Het gaat enkel om de bereidheid naar binnen te keren en licht te schijnen op wat nog niet zichtbaar is. Mediteren kan je op elk moment van de dag en in eender welke omstandigheden. Een rustige omgeving en samen mediteren in groep werken echter faciliterend bij het trainen van je geest. Wees welkom om te ervaren wat meditatie voor jou kan betekenen!

De meditatieavond gaat door op woensdagavond 27 februari van 20u tot 21u in de Zavelstraat 12 C 2870 Breendonk. We verwelkomen je vanaf 19u45 met thee en een koekje.

Ervaring met meditatie is niet nodig.

Bijdrage: €12

Inschrijven kan via onderstaande knop, email (yoga.surlemoon@gmail.com) of via bericht (facebook of sms 0474 86 94 66)

Contacteer me gerust indien je nog vragen hebt!

Namasté

Margo Surlemoon

Deel dit evenement

Evenementgegevens: Events
bottom of page