top of page

za 18 mei

|

Surlemoon

Workshop: Yoga als levenswijze

Yoga is meer dan enkel wat fysieke rekoefeningen. Ook de mind wordt flink gestretcht indien je Yoga in de bredere zin van het woord beoefent. Ontdek hoe yoga filosofie, psychologie, ademhaling en meditatie kunnen bijdragen tot een bewust en gezond leven voor lichaam en geest.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Workshop: Yoga als levenswijze
Workshop: Yoga als levenswijze

Tijd en locatie

18 mei 2019, 10:00 – 13:30

Surlemoon, Zavelstraat 12C, 2870 Puurs, België

Over het evenement

Deel 1: Yoga filosofie en psychologie (10u-11u30)

Yoga is in het Westen voornamelijk gekend omwille van de fysieke houdingen of asana’s. Toch is dit slechts één (maar zeker geen onbelangrijk) onderdeel van het achtvoudige pad waaruit Yoga bestaat. In deze workshop verkennen we Yoga in de bredere zin van het woord, namelijk als filosofie en levensstijl. We volgen niet op rigide wijze de traditionele en eeuwenoude richtlijnen, maar kijken we hoe de Yoga filosofie vandaag de dag praktisch toepasbaar kunnen maken in ons leven en hoe de combinatie met Westerse psychologie een unieke waaier aan mogelijkheden biedt voor ons fysiek en mentaal welzijn. De filosofie wordt praktisch gemaakt a.d.h.v. meditaties en oefeningen.

Voor iedereen die yoga niet wil vernauwen tot louter fysieke stretchoefeningen, maar interesse heeft in de filosofie, psychologie en de combinatie van oosterse en westerse visies op een bewust leven.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Yoga filosofie: het achtvoudige pad van Patanjali, non-duale filosofieën en tantra
  • De zin en onzin van chakra’s: invloed van Jung + geleide chakrameditatie
  • De Kosha’s of lagen van bewustzijn + geleide meditatie om deze lagen in de praktijk te verkennen
  • “Law of attraction”: De wet van de aantrekking en het emotional guidance system

Deel 2: Yoga asana's, pranayama en meditatie (12u-13u30)

Yoga zoals de meesten het kennen: een opeenvolging van fysieke houdingen (of asana's) om het lichaam soepel en vitaal te houden. In tijden waarin we de dag voornamelijk al zittend doorbrengen, is het niet abnormaal dat dit onderdeel van yoga voornamelijk populair is. In deze workshop voeren we niet zomaar een sequens van bewegingen uit, maar hebben we aandacht voor de uitlijning van ons lichaam, gedachten en emoties die opduiken, onze ademhaling en de wederzijdse invloed van dit alles op de mind. De fysieke work-out en pranayama (ademhalingsoefeningen) dienen voornamelijk om het lichaam voor te bereiden op het zitten in meditatie waarmee we de workshop afsluiten.

Voor iedereen die voornamelijk interesse heeft in het fysieke aspect van Yoga en daarbij zowel lichaam als geest wil trainen.

Deze workshop kan als twee afzonderlijke delen apart gevolgd worden of indien je graag het totaalplaatje van Yoga ervaart, sluiten ze zeer mooi bij elkaar aan.

Praktisch:

Kostprijs:

  • Deel 1: yoga filosofie en psychologie - €20
  • Deel 2: Asana's, pranayama en meditatie - €20
  • Deel 1+ deel 2: €35

Er wordt een pauze voorzien van een halfuur tussen beide delen. Je kan dan genieten van een kopje thee en een lekkernij.

Al het materiaal is aanwezig, draag best comfortabele kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen.

Sat nam,

Margo

Deel dit evenement

Evenementgegevens: Events
bottom of page